Bodyguard [2018]

Bodyguard
BBC, Netflix
Režija: 
Jed Mercurio
Scenario: 
Jed Mercurio
Zemlja proizvodnje: 
UK
Jezik: 
English
7.0
7

Džed Merkurio (Jed Mercurio), talentovani britanski scenarista, nakon uspešnog serijala Line of Duty, u 2018. godini se na male ekrane vraća sa novim projektom u BBC produkciji The Bodyguard.

Pristojan uspeh nove Merkurijeve kreacije u mnogome leži na temeljima dugogodišnjeg rada na kriminalističkom serijalu Line of Duty, gde se autorski tim bavi korupcijom u visokim strukturama Ministarstva policije, kao i sukobima unutar samih istraživačkih jedinica.

Poverenje koje Merkurio ima u glumačku ekipu Line of Duty prenosi se na The Bodyguard, tako da se pojedini članovi ekipe pojaljuju i u novom serijalu.

Proverenu glumačku ekipu ipak predvodi relatvno neiskusni Škotlanđanin Ričard Meden (Richard Madden), kojem to nije bio problem u zasluženom pohodu na ovogodišnji Zlatni Globus, koji je prigrabio za ulogu ratnog veterana na zadatku zaštite Državne sekretarke.

Međutim, uprkos visokoj TV produkciji u izradi akcionih scena naročito u eksterijerima (ulice Londona), The Bodyguard je ipak TV drama, tako da najefektniji elementi priče ostaju pristojan zaplet i poslovično kvalitetna gluma.

Ipak, kako serijal ide ka svom finalnom šestom delu, gubitak određenih likova ne biva adekvatno nadoknađen, tako da kompletna drama kao i akcija spadaju na Medenovo umeće improvizacije, koje nažalost nije dovoljno da se dosegnu kvalitativne granice Line of Duty

Preporuka

share