Arab Strap najavili novi album

Škotski dvojac Arab Strap (Aidan Moffat i Malcolm Middleton) najavili su svoj prvi album u posljednjih 16 godina As Days Get Dark, a ujedno su podelili i novi singl „Compersion Pt. 1“, koji se nalazi na albumu. As Days Get Dark izlaze 5. marta 2021. godine za izdavačku kuću Rock Action.

Frontmen Aidan Moffat govori o „Compersion Pt. 1 ”u saopštenju za štampu, gdje kaže da pesma„ prikazuje potragu za nalaženjem uvijek neuhvatljivog jednoroga; da se fluidno - i sigurno - povežete sa istomišljenicima i avanturistima, u utešnom zagrljaju anonimnog hotela ... i onda shvatite da to nikada zapravo niste želeli.

Govoreći na albumu, Moffat kaže: "Radi se o beznađu i mraku, ali na zabavan način." Moffat nastavlja pojašnjavati da namera ovog najnovijeg albuma nije "povratak 90-ih", već hvatanje nečeg novog i neistraženog za grupu. "Ovaj album mi se čini kao nešto novo", kaže on. “To je definitivno Arab Strap, ali starija i mudrija, a sasvim verovatno i bolja. Nikad me nije zanimalo pravljenje skladnih pesama, ali nove stvari zvuče punije, svetlije i bolje jer zapravo znamo što radimo. Mislim da dugo nismo znali kako izraziti ono što želimo u studiju. "

Bez obzira na to, on još uvijek potvrđuje da "i dalje radimo ono što uviek radimo: Malcolm [Middleton] mi daje neke delove gitare, a onda ću se zajebavati s njima i staviti neki bubanj i reči." 

Malcolm Middleton takođe je imao nekoliko stvari da kaže u vezi s albumom u izjavi za štampu: „Dovoljno smo se udaljili od svog ranijeg rada da bismo ponovno procenili i secirali dobre i loše elemente onoga što smo radili. To ne može učiniti mnogo bendova, pa je sjajno razdvojiti se. "

Za ovaj album Moffat i Middleton su se ponovo povezali s producentom Paulom Savageom. "Paul donosi utehu i poverenje", kaže Middleton, "i osećaj kontinuiteta." Middleton daje konačnu izjavu u vezi s okupljanjem benda i novim zvučnim pravcem koji istražuju na albumu: "Nema smisla okupljati se da bi se oslobodila osrednjost."

U septembru su Arab Strap objavio singl "The Turning of Our Bones", što je prva pesma koju su objavili u posljednjih 15 godina i ujedno je i prva pesma albuma. Posljednji album benda bio je The Last Romance iz 2005. godine.

As Days Get Dark:
1. The Turning of Our Bones
2. Another Clockwork Day
3. Compersion Pt. 1
4. Bluebird
5. Kebabylon
6. Tears on Tour
7. Here Comes Comus !
8. Fable of the Urban Fox
9. I Was Once a Weak Man
10. Sleeper
11. Just Enough

Preporuka

share