Yo La Tengo najavili novi album i podelili četiri nove pesme

Yo La Tengo su najavili novi album "There's a Riot Going On" i podelili četiri nove pesme "You Are Here", "Shades of Blue", "She May, She Might" i "Out of the Pool". Na albumu će biti 15 pesama.

"There's a Riot Going On" je naslednik albuma "Stuff Like That There" iz 2015.godine., a naziv je iskazivanje počasti Sly and the Family Stone i njihovom albumu istog imena iz 1971.godine. 

Izjava za medije sadrži i članak koji je napisao Luc Sante (saradnik The New York Review of Books, i autor nekoliko romana među kojima je i "The Other Paris")

"U toku je pobuna. Ne trebam vam ja ili Yo La Tengo da vam to kažemo. Ovo su mračna vremena, u načim glavako nao i na ulicama. Lako je izgubtiti kontakt sa realnošću, dok letite kroz svakodnevne oluje. Zbunjenost i anksioznost prodiru u svakodnevni život i čine da izgubite kompas. Ovo je vreme koje zahteva himne, nešto što će vas podići iz balta i zapaliti vas. A postoje i vremena kada vam je potreban melem, zvuk koji će se umotati oko vas i odrsiti sve čvorove u vratu.

Dok traje pobuna Yo La Tengo će vas podsetiti kako je sanjati. Zvuk grgori, žubori i teče. Ako su albumi posvećeni osnovnim elementima, ovaj bi bio posvećen vodi. Postoje sjajne izmaglice, spektralne trzavice, bljesak vode, spektralnih flamingosa koji pevaju "shoo-bop shoo-bop". Vi ste tamo. A čak i ako vaš um nije nepokoren - potresen, pogrešno usmeren, izvan reči i izvan vremena - još uvijek možete plutati, jahati talase okeana dubljeg od vaših briga, iznad zvuka i iznad Zvuka.

Za Yo La Tengo ovo je slikanje u usporenom snimku, i Georgia Hubley, Ira Kaplan i James McNew su sve uradili sami, u njihovom studiju za vežbanje, bez inženjera (John McEntire je kasnije uradio miks). Nisu probali samo su uklučili snimanje i pustili da muzika teče svojim tokom. Pesme se spajaju nakon dugih deonica, ponekad su i godine između njih. Nikada ovo ne bi pogodili, jer su slojevi toliko delikatni. Pretpostavljate da je večina pesama nastala u celosti, jer će tako ući u vaču glavu. Nakon dva slušanja bićete nemoćni da se oduprete magnetnoj privlačnosti "Shades of Blue" ili  "She May, She Might" svirati u vašoj glavi kao neki unutračnji džuboks.

1971. činilo se da je cela nacija na rubu raspada, Sly and the Family Stone su objavili "There's a Riot Going On", album mračne energije. Sada, pod sličnim okolnostima, Yo La Tengo će objaviti album istog naziva ali sa drugačijom energijom, album kojiće predložiti alternativu besu i očaju. Ovo je njihov prvi album još od "Fade" iz 2013.godine. "There's a Riot Going On" je izraz slobode, zdravog razuma i emocionalne ekspanzije, deklaracija ljudskosti koja oslobađa"

There's a Riot Going On:
1. You Are Here
2. Shades of Blue
3. She May, She Might
4. For You Too
5. Ashes
6. Polynesia #1
7. Dream Dream Away
8. Shortwave
9. Above the Sound
10. Let's Do It Wrong
11. What Chance Have I Got
12. Esportes Casual
13. Forever
14. Out of the Pool
15. Here You Are

Preporuka

share

share