Wilco podelili pesmu "Cousin"

Wilco su avgusta meseca najavili novi album "Cousin" ,u produkciji Cate Le Bon, i tom prilikom podelili prvi singl, “Evicted”. Album bi trebao da izađe 29. septembra preko dBpm. Sada su podelili naslovnu numeru "Cousin".

O albumu "Cousin", frontmen, Jeff Tweedy, kaže u saopštenju za javnost: „Ja sam rođak sveta. Ne osećam se kao da sam u krvnom srodstvu, ali možda sam rođak po braku.” Pustiti Cate Le Bon da producira album Wilco je po prvi put van neposrednog kruga benda još od albuma "Sky Blue Sky". Wilco i Le Bon su se prvi put sreli na Solid Sound Festivalu benda 2019. godine gde su odmah uspostavili vezu. To je na kraju dovelo do toga da je Le Bon producirala Cousin, dodajući različite elemente kao što su saksofon, japanske gitare i ritam mašina u stilu New Wavea.

O saradnji, Le Bon kaže: „Neverovatna stvar kod Wilco-a je da oni mogu biti bilo šta. Oni su tako živahni i postoji ta nit autentičnosti koja se provlači kroz sve što rade, bez obzira na žanr, bez obzira na osećaj albuma. Nema mnogo bendova koji su u stanju da, ovako duboko u uspešnoj karijeri, uspešno promene stvari.”

O radu sa Le Bonom, Tweedy dodaje: „Cate je veoma sumnjičava prema osećanjima. ali ona ne sumnja u ljudsku vezu.”  O pesmi Tweedy kaže: „Pretpostavljam da sam pokušavao da pišem iz ugla nekoga ko se bori da sam sebe argumentira, suočen sa ogromnim dokazima da zaslužuju da budu zaključani iz nečijeg srca. Samonanesene rane i dalje bole i po mom iskustvu od njih je gotovo nemoguće potpuno se oporaviti.”

Na albumu "Cousin" svirali su Glenn Kotche na bubnjevima, John Stirratt na basu, Mikael Jorgensen na sintisajzerima, Pat Sansone na klaviru, Euan Hinshelwood na saksofonu, Tweedy na električnoj gitari i vokalu i Nels Cline na gitari.

 Wilco su 2022. godine objavili odličan album "Cruel Country".