Wilco najavili novi album

Wilco su najavili novi album "Ode to Joy" i podelili prvi singl "Love is Everywhere (Beware)". "Ode to Joy" izlazi 4.oktobra na etiketi dBpm koja je u vlasništvu benda.

Prethodni album "Schmilco" Wilco su objavili 2016.godine, a u međuvremenu frontman Jeff Tweedy je objavio dva solo albuma "WARM" i "WARMER". 

Ode to Joy je snimljen u studiju The Loft u Čikagu. Tweedy i Glenn Kotche su osmislili sve pesme, ali u stvaranju svake od njih uščestvovalo je svih šest članova benda.

U izjavi za medije stoji da Ode to Joy "ohrabruje ljude da potraže radost u veoma sumornoj političkoj klimi", dok je Tweedy izjavio da album donosi "zaista velike folk pesme, ove monolitske, brutalne strukture na koje su okačena delikatna osećanja"

O pesmi "Love is Everywhere (Beware)" Tweedy je izjavio "Mora da postoji više ljubavi od mržnje. Zar ne?! Nisam uvek uveren u to. U svakom slučaju, počinjem da verujem da biti samouveren u ovoj jednačini nije uvek najbolja motivacija za mene da budem najbolji što mogu, možeme ponekad opustiti previše kada mislim da trebam da stremim da donesem više ljubavi vam moje zone komfora, porodice i prijatelja." Mislim da ja ova pesma upozorenje meni samom da je ljubav suda ali isto i upozorenje da me to osećanje ne dozvoljava da se opustim i zaboravim na dužnost da stvaram još više."

Ode to Joy:
1.Bright Leaves
2. Before Us
3. One and a Half Stars
4. Quiet Amplifier
5. Everyone Hides
6. White Wooden Cross
7. Citizens
8. We Were Lucky
9. Love Is Everywhere (Beware)
10. Hold Me Anyway
11. An Empty Corner