Waxahatchee podelili pesmu "Never Been Wrong" sa novog albuma

Katie Crutchfield je pod imenom Waxahatchee, zasad poslednji album, odlični "Ivy Trip", objavila 2015. godine. Proteklu godinu je Katie provela radeći sa svojom sestrom Alison na njihovom prvom bendu P.S. Elliot, sa kojima je prošle godine objavila album "2007-2011". U pitanju je kompilacija pesama sa njihova četri albuma snimljena i objavljena u periodu od 2007. do 2011. godine, što i sam naziv albuma govori, uz dodatak nekoliko neobjavljenih pesama. Sada je Katie najavila novi album, četvrti po redu pod imenom Waxahatchee, o kome ona kaže: "Ne želim da ga nazovem albumom o raskidu, ali govori o trenutku kada se romantična i profesionalna veze prekine. Moralo je da se završi, i prodrmalo je svaki i najmanji ugao mog života. Sam proces prolaska kroz taj period reflektovao je tugom, besom i ogorćenošću, ali iz toga sam izašla sa jasnom spoznajom šta želim."

Album "Out in the Storm" izlazi 14. jula, za izdavačku kuću Merge Recrods. Sa ovog albuma  Waxahatchee su objavili singl "Silver" kao i pesmu "No Curse". Sada imate prilike da čujete još jednu pesmu "Never Been Wrong". 

"Biti iskren je meni uvek bilo potpuno prirodno, i neverovatno je katarzično", napomenula je Crutchfield kada je govorila o pisanju stihova za ovaj album. "Podsetilo me je na moje tinejdžerske dane, kako sam pisala pesme tada i kako je to dobar osaćaj. To je kao momenat kada odstupite iz prepirke i shvatite šta ste sve trebali reći. Ova ploča sam ja, koja govori sve to, glasno i potpuno sama. Ona je tužna i besna, a biti i jedno i drugo u isto vreme, pokazalo se da je moćna motivacija za mene"

Album je snimljen sa John Agnellom (Dinosaur Jr., Sonic Youth) u filadelfijskom studiju Miner Street Recordings. Pored Katie u bendu su još njena sestra bliznakinja Allison (klavijature i perkusije), Katherine Simonetti (bas) i Ashley Arnwine (bubanj). Katie Harkin koja nastupa sa Sleater-Kinney na turnejama, takođe je dala svoj doprinos na određenim gitarskm deonicama. Ceo album snimljen je uživo i do sada je najgitarskiji album ovog benda.

Out in the Storm:

01. Never Been Wrong
02. 8 Ball
03. Silver
04. Recite Remorse
05. Sparks Fly
06. Brass Beam
07. Hear You
08. A Little More
09. No Question
10. Fade

 

Preporuka

share
share