Vagina Lips objavili novi album - Generation Y

Generation Y je naziv novog albuma grčkog kantautora Jimmyja Polioudisa, poznatijeg pod imenom Vagina Lips, koji je objavio 12. novembra za izdavačku kući Inner Ear Records.

Jimmy Polioudis je čudan odrasli dečak koji živi u Solunu i piše muziku pod imenom Vagina Lips. Njegova osnovna karakteristika je, da u trenutku kada je muzika preplavljana lifestylom, on uspeva da se fokusira na suštinu stvari, pišući pesme neprestano i dokazujući da je "manje je više" filozofija od suštinskog značaja za stvaranje dobrog albuma.

Njegova neprestana potreba za deljenjem svoje muzike sa svetom je u skladu sa vremenom koji radi na internetskim brzinama pa je uspeo da oformi prilično veliku diskografiju digitalnih izdanja. Sa ove tačke gledišta, "Generacija Y" je njegov najstrpljiviji i do sada najkvalitetniji album.

Generation Y snimljen je u leto 2018. godine i sadrži osam pesama, izabranih među mnogima koje je napisao u poslednje dve godine. Referentna tačka albuma je umetnička generacija (80-90te) sa muzičkim utjecajima iz indie bendova kao što su Stereolab, Sonic Youth i Car Seat Headrest. Pop forma, analogni sintisajzeri i dark wave atmosfera jedinstveno se mešaju sa mračnim ličnim tekstovima, koji pored surovog realizma otkrivaju i crni humor “Vagininih usnih stidnica“.

Preporuka

share

share