Uskoro stiže "House of the Dragons"

Zmajevi, drama i dinastije vraćaju se na HBO, zahvaljujući tv seriji "House of the Dragons" — prequelu veoma popularne tv serije "Game of Thrones", čija premijera je zakazana za 21. august.  HBO je podelio još jedan službeni trejler koji prati  borbe za sukcesiju u Westerosu, 200 godina prije GoT-a.

Trejler se fokusira na dinastiju Targaryen tokom "Dance of the Dragons" i građanskog rata. Prati kralja Viserysa (kojeg glumi Paddy Considine), njegovog brata Daemona (Matt Smith), kraljevu kćer Rhaenyru (Emma D’Arcy) i njenu najbolju prijateljicu Alicent (Olivia Cooke) kao glavne likove iz velike glumačke ekipe. 

Trailer prikazuje moć zmajeva i uspon i pad Targaryena. "Moćno, visceralno, mračno, kao šekspirova tragedija", izjavio je George R. R. Martin o novoj tv seriji . „Ne postoji Arija – lik koji će se svima svideti. Svi su manjkavi. Svi su ljudi. Oni rade dobre stvari. Oni rade loše stvari. Pokreću ih žudnja za moći, ljubomora, stare rane - baš kao i ljudska bića. Baš kao što sam ih ja napisao.”

Nova tv serija zasnovana je na Martinovom romanu "Fire and Blood"  iz 2018. godine, naslednik je serije romana "A Song of Ice and Fire"  koja je inspirisala tv seriju "Game of Thrones".

U tv seriji "House of the Dragon" takođe glumi Steve Toussaint kao Lorda Corlysa Velaryona, morskog avanturiste i gospodara kuće Velaryona; i Sonoya Mizuno kao Mysaria, saveznica princa Daemona.

Prva sezona serije od 10 epizoda je među najišćekivanijim tv serijama ove godine. "House of the Dragon" ima drugačiji kreativni tim od svog prethodnika, sa samim Georgeom R.R. Martinom kao izvršnim producentom i kokreatorom.

Preporuka

share