Tom Morello okupio muzičare i snimio pesmu "Stand Up"

Tom Morello (Rage Against the Machine) udružio se s  Danom Reynoldsom (Imagine Dragons), producentom The Bloody Beetroots, i umetnicom / aktivistikinjom Shea Diamond za singl "Stand Up", pesmi o policijskoj brutalnosti i sistemskom rasizmu. 

Sav prihod od staze bit će doniran NAACP-u, Know Your Right Camp, Southern Poverty Law Center i Institutu Marha P. Johnson. Pored toga, KIDinaKORNER / Interscope će takođe donirati iznos jednak autorskim honorarima umjetnika koji se dobivaju iz tokova pjesme do tri godine.

Morello je bio snažan aktivista tokom cele karijere. Bilo da protestuje protiv RNC-a još 2008. godine, ili za bolji zdravstveni sistem, Morello dosledno koristi svoju muziku - poslušajte bilo koju pesmu Rage Against the Machine, "Stand up" se ne razlikuje.

„Odrastao sam u malom bijelom,konzervativnom gradu Libertyville, Illinois,“ rekao je Morello u saopštenju za javnost. „Kada sam bio klinac, neko je u garaži moje porodice obesio omču, povremeno je bilo n-riječ, itd., Itd. 6. juna ove godine, održan je miting Black Lives Matter i marš u tom istom gradu koji je okupio preko 1.000 ljudi - izgleda da se vremena menjaju. Bio sam toliko nadahnut te večeri, pozvao sam  Dana iz Imagine Dragonsa. The Bloody Beetroots i ja smo snimili muziku i u roku od 24 sata Dan je vratio dovršeni vokal. Zatim nam se pridružila Shea Diamond, crna transrodna ženu sa dugom istorijom aktivizma, a koalicija je bila kompletna. "

Preporuka