Tkač & CV Spook predstavljaju 3Polis

Tkač & CV Spook izdali su 22. oktobra novi album 3polis. Album je objavila izdavačka kuća Valternativa Records i dostupan je na svim streaming servisima, kao i na zvaničnoj bandcamp stranici -  https://valternativa.bandcamp.com/album/3polis

Tkač aka. Striker aka. Fobosomat dolazi iz ekipe 3polis, koja je nastala 2001. godine u Valjevu.  Te godine su izbacili prvu pesmu, pod imenom „Neuropsioze“. 3polis je aktivno  radio i stvarao do 2010. godine. Tokom tih deset godina snimljeno je preko 60 pesama, a neke od njih mogu se pronaći, raštrkane, širom interneta.
Nakon prestanka rada 3polisa, 2010. godine, sa Crnom Nulom i Underground Sunom, Tkač osniva grupu Tremendum. Kao Tremendum, izdaju dva oficijalna albuma: Put i Kraj (2014.) i Hak u plamenu (2017.) pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media.

Svoj prvi solo album Mačevanje Tkač izdaje 2015.godine a aktuelni 3polis predstavlja nastavak ove priče.

Za muziku na albumu zaslužan je CV Spook, beatmaker i MC, čovek koji je repovao i pravio bitove, kao deo 3polisa, od samog početka. U trećoj pesmi sa novog albuma, pesmi koja se zove „Još jedna latica“ gostuje takođe još jedan 3polis brat – Don Dada. Don Dada, široj publici može biti poznat, po albumu koji je uradio sa Sky Wikluhom i LD Pistolerom, a koji nosi naziv „Ubiće nas žene“.

Album „3polis“, izlazi za „Valternativa Records“ iz Valjeva. Prvi singl sa albuma kao i spot za pesmu „Klimajte glave“ je premijerno objavljen u saradnji sa legendardnom Blackout HipHop ekipom iz Zagreba. Režiju, kameru i montažu ovog videa potpisuje Nebojša Jokić aka. Šaman, još jedno čedo Tripolisa. Ovog leta je osnovan i bend Punktovani Tulingdromi, tako da na koncertima Tkač pesme izvodi sa bendom – pod imenom Tkač i Punktovani Tulingdromi.

Preporuka