Tindersticks najavili novi album, koncerte u regionu i podelili novu pesmu

Tindersticks su najavili novi album No Treasure But Hope i podelili video za svoj prvi singl "The Amputees". Bend je takođe najavio datume turneje 2020. godine, uključujući nastupe u Ljubljani 7.maja (Kino Siska), Beogradu 8.maja (Kombank Dvorana) i Beču 9. i 10. maja (Akzent Theatre). Planirano je da No Treasure But Hope bude objavljen 15. novembra za izdavačku kuću City Slang.

Posljednji album Tindersticksa, The Waiting Room, objavljen je 2016. godine, takođe za City Slang. Za razliku od većine njihovih prethodnih LPja, No Treasure But Hope je snimljen prilično brzo. "Pet nedelja od prvih snimljenih nota do masteringa", izjavio je frontmen Stuart A. Staples u saopštenju za javnost.
"Poslednja dva albuma su postepeno izgrađena u toj meri, da smo u našem studiju proveli vreme od početaka zajedničkog sviranja do snimanja", dalje objašnjava Staples. "Kada smo smislili kako da pesme predstavimo na živim nastupima, dogodile su im se različite stvari. Ovaj put smo želeli da preokrenemo proces - da učinimo nešto što potvrđuje našu posvećenost pesmi u trenutku."

Staples je režirao animirani video za "The Amputees", dok je za umetničku režiju bila zadužena Suzanne Osborne.

Pročitajte našu recenziju albuma The Waiting Room - ovde.

Preporuka

share
share