Thao & The Get Down Stay Down najavili novi album

Thao & The Get Down Stay Down, bend koji predvodi Thao Nguyen najavili su novi album Temple i podelili video za prvi singl "Temple". Temple izlazi 15.maja za izdavačku kuću Ribbon Music. Video za pesmu "Temple" režirao je Johny Look.

U izjavi za medije stoji da je album Temple "najotvoreniji i najiskreniji do sada" i da dolazi u trenutku kada je Thao otvoreno govori o svom privantom životu i queer identiteu koji je jako dugo držala u tajnosti kako bi izbegla otuđenje od porodice i naroda kome pripada.

"Podelila sam sebe na mnogo različitih verzija" izjavila je Nguyen "Nervozna sam, ali se nadam da sada kada pripadam samoj sebi i dalje mogu da pripadam porodici, i mojoj vijetnamskoj zajednici. Smatram da je stid učinio moj rad uopštenim a ja sam uvek želela da bude specifičan. Ovaj album je konačno o tome, Dok slušate muziku, želim da znate sa kim imate posla. Moj partner kod kuće me spusta na zemlju. I sve što sada radim, kud god da idem, kad god sebe predstavim ljudima, to sam konačno prava ja."

Temple:
1. Temple
2. Phenom
3. Lion on the Hunt
4. Pure Cinema
5. Marauders
6. How Could I
7. Disclaim
8. Rational Animal
9. I've Got Something
10. Marrow