Teenage Funclub podelili pesmu "I’m More Inclined"

Škotski pop veterani Teenage Fanclub najavili su novembra prošle godine novi album Endless Arcade i tom prilikom podelili prvi singl „Home“.  Endless Arcade izlazi 30. aprila 2021. za izdavačku kuću Merge. Sada su podelili pesmu "I’m More Inclined".

Na albumu je i  "Everything Is Falling Apart", pesma koju je bend podijelio 2019. godine. Endless Arcade je naslednik albuma "Here" iz 2016. godine. Ovo je prvi album benda bez osnivača Geralda Lovea, koji je u međuvremenu napustio bend. Love je bio umoran od turneja i sve što takav život donosi, dok je ostatak benda smatrao da to pomaže njihovoj kreativnosti, pa otud i njegov odlazak.

Osnivači Norman Blake i Raymond McGinley ostaju u bendu kao glavni autori pesama, a pridružuju im se Dave McGowan (koji je u Teenage Fanclub-u od 2004.) i Euros Childs (nekada u Gorky Zygotic Mynci).

Suosnivač Raymond McGinley govori o pesmi u saopštenju za medije: "Kada smo prvi put počeli razgovarati o pesmama za novi album, Norman je rekao, 'Sad moram spremiti jednu!' - a to je bilo  "I’m More Inclined".  Puštao nam je to, svidelo nam se i to nas je pokrenulo u celoj stvari koja je postala Endless Arcade. "

"Mislim na Endless Arcade kao na grad kojim možete lutati, s osećajem tajne, imaginarnim koji traje vječno", kaže McGinley o albumu.

Blake je izjavio: "Svi mi starimo i ne možete ne razmišljati o smrtnosti, posebno kada ste kreativni i razmišljate o svom životu. Mislim da je emocionalna iskrenost zaista jedina trajna vrednost koju možete ponuditi", dodaje McGinley. „Ne kopirajte druge. Ne pokušavajte biti cool ili duhoviti ili se previše truditi".

Bend je takođe najavio da će ponovo krenuti na turneju kasnije ove godine, nakon što je objave album koji je prvobitno trebalo da izađe 5. marta. Turneja je nekoliko puta bila pomerana zbog pandemije COVID-19.

Preporuka

share