Teenage Funclub najavili novi album i podelili pesmu "Home"

Škotski pop veterani Teenage Fanclub najavili su novi album Endless Arcade i podelili prvi singl „Home“. Na albumu „Home“ traje sedam minuta, ali ovo je verzija od četiri minuta. Endless Arcade izlazi 5. marta 2021. za izdavačku kuću Merge. 

Na albumu je i  "Everything Is Falling Apart", pesma koju je bend podijelio 2019. godine. Endless Arcade je naslednik albuma "Here" iz 2016. godine. Ovo je prvi album benda bez osnivača Geralda Lovea, koji je u međuvremenu napustio bend. Love je bio umoran od turneja i sve što takav život donosi, dok je ostatak benda smatrao da to pomaže njihovoj kreativnosti, pa otud i njegov odlazak.

Osnivači Norman Blake i Raymond McGinley ostaju u bendu kao glavni autori pesama, a pridružuju im se Dave McGowan (koji je u Teenage Fanclub-u od 2004.) i Euros Childs (nekada u Gorky Zygotic Mynci).

"Mislim na Endless Arcade kao na grad kojim možete lutati, s osećajem tajne, imaginarnim koji traje vječno", kaže McGinley o albumu.

Blake je izjavio: "Svi mi starimo i ne možete ne razmišljati o smrtnosti, posebno kada ste kreativni i razmišljate o svom životu. Mislim da je emocionalna iskrenost zaista jedina trajna vrednost koju možete ponuditi", dodaje McGinley. „Ne kopirajte druge. Ne pokušavajte biti cool ili duhoviti ili se previše truditi".

Endless Arcade:
01 Home
02 Endless Arcade
03 Warm Embrace
04 Everything Is Falling Apart
05 The Sun Won’t Shine on Me
06 Come With Me
07 In Our Dreams
08 I’m More Inclined
09 Back in the Day
10 The Future 11 Living With You
12 Silent Song

Preporuka

share