Surfer Blood najavili novi album

Surfer Blood su najavili novi album Carefree Theatre i podelili prvi singl "Parkland (Into the Silence)". Kao što naziv može nagovestiti pesma "Parkland (Into the Silence)" govori o oružanom napadu u školi u parklandu, rodmom mestu članova benda koji se dogodio 2018.godine. 

Carefree Theatre izlazi 1.maja za izdavačku kuću Kanine

Frontmen benda John Paul Pitts izjavio je "1.februara 2018.godine trćao sam na traci za trčanje u teretani dok su u pozadini na televizoru išle vesti. Tek sam se vratio na Floridu i očajno sam tražio razloge da to opravdam. Onda sam video vesti. Bila je pucnjava u gradiću koji je 40 minuta od mesta u kome sam rođen. Bio sam potresen zbog žrtava i njihovih porodica, kao i mnogi amerikanci. Postao sam imun na takve vrste tragedija, nisam ponosan na svoj cinizam, ali upravo takva otupelost je rezultat kada živite u zemlji gde se to događa gotovo svake nedelje.U danima koji su sledili, pratio sam detalje o ovom događaju veoma pažljivo. Deca iz srednje škole rutinski su pričala o toj temi, ne žele da se osećaju bespomoćno, ne žele da podlegnu očaju, u tim trenucima bio sam veoma ponosan da sam iz ovog mesta. Iako nisam video nikakve smislene pravne korake, ova deca su uspela da skrenu pažnju u novu teritoriju. Nikad nisam mislio da ću videti da ljudi reaguju na epidenmiju nasilja vatrenim oružjem u SAD, ali osećao sam da je to svima na vrhu jezika."

Carefree Theatre je naslednik albuma Snowdonia iz 2017.godine. Bend osim Pittsa čine još i Tyler Schwarz, Mike McCleary, i Lindsey Mills. Njihov gitarista Thomas Fekete preminuo je 2016.godine nakon bitke sa retkom i agresivnom vrstom tumora.