Strand of Oaks najavili novi album

Strand of Oaks (projekt Timothyja Showaltera) najavili su novi album "In Heaven" i podelili svoj prvi singl „Galacticana“. "In Heaven" izlazi 1. oktobra na Showalterovoj Galacticana Records. 

"In Heaven" je naslednik veoma dobrog "Eraserland" iz 2019. godine, koji je izašao putem Dead Oceans. Većina članova My Morning Jacket (Carl Broemel, Bo Koster, Patrick Hallahan i Tom Blankenship) svirala je na albumu "Eraserland".

"In Heaven" je snimljen sa Kevinom Rattermanom (koji je na njemu svirao i bubnjeve) u studiju Invisible Creature-u u Los Angelesu, u oktobru 2020. Carl Broemel i Bo Koster iz My Morning Jacket vratili su se na gitarama i klavijaturama. Cedric LeMoyne (Alanis Morrissette, Remy Zero) svirao je bas, a Scott Moore je na violini. James Iha iz The Smashing Pumpkins gostuje na jednoj pesmi, na vokalu i gitari u pesmi "Easter"

To je prvi album Strand of Oaks otkad se Showalter preselio u Austin i pobedio svoj problem sa alkoholom.

Showalter je izjavio: „"In Heaven" je stvoren sa toliko ljubavi i moja je najveća nada je da će se povezati sa ljudima i pružiti trenutni prostor za razmišljanje, radost, katarzu i sve drugo što bi neko mogao tražiti u svom životu. Muzika je čarolija i osećam se kao najsrećnija osoba na svetu jer je mogu deliti. "

In Heaven:
1. Galacticana
2. Easter
3. Hurry
4. Horses At Night
5. Somewhere in Chicago
6. Jimi & Stan
7. Sunbathers
8. Carbon
9. Sister Saturn
10. Slipstream
11. Under Heaven

Preporuka

share

share