Star Wars Battlefront II stiže ove godine

EA je najavio Star Wars Battlefront II, za 17. novembar 2017. godine. U pitanju je akciona pucačina, smeštena naravno u Star Wars univerzum. Ovu igru razvija EA Dice u saradnji sa Criterion Games i Motive Studios. Star Wars Battlefront II je četvrta igra iz Battlefron serijala i nastavak Star Wars Battlefront (2015), koja je bila reboot ovog serijala nakon pauze od 10 godina. Za razliku od svog prethodnika SW Batlefront II imaće i single player kampanju. kao i karaktere ii lokacije viđene u filmovima, i multiplayer komponentu. 

Švedski tim EA Dice, koji radi na ovoj igri postoji još od 1992. godine a postao je deo EA korporaije 2006. godine. Iza sebe ima veliki broj igara, među kojima su sve igre Battlefront serijala, ali i hitove poput Mirror's Egde. Ovaj studio je takođe razvio Frostbite endžin, koji je EA koristio u razvoju svojih igara, među kojima su pored igara koje je razvija EA Dice i igra poput Dragon Age Inqusition, FIFA 2017, Need for Speed i Mass Effect Andromeda.

Iako ima još dosta vremena do izlaska ove igre, videćemo da li će datum izlaska biti ispoštovan, ali što je mnogo važnije da li će konačno EA uspeti da napravi jedan pristojan prozvod. Do tada i dalje važi savet svim igračima da uprkos savršenim trejlerima i odličnoj marketinškoj kampanji, sačekaju izlazak igre i prve kritike pa onda odluče da li da se upuštaju u avanturu sa igrom koja dolazi od EA korporacije.