Sparks najavili novi album

Sparks (braća Ron i Russell Mael) najavili su novi album, "The Girl Is Crying In Her Latte", koji će biti prvi album benda za izdavačku kuću Island Records nakon 47 godina. Album bi trebalo da izađe 26. maja. Bend je objavio nekoliko albuma za pomenutu izdavačku kuću 1970-ih, uključujući klasik "Kimono My House" iz 1974. godine. Njihov posljednji album za tu etiketu bio je "Big Beat" iz 1976. Nisu objavljeni nikakvi drugi detalji o albumu i niti ima pesama sa njega.

Aktuelni album benda je "A Steady Drip, Drip, Drip" iz 2020. Edgar Wright je 2021. godine režirao odlično prihvaćeni dokumentarac o bendu, "The Sparks Brothers". Te iste godine su takođe zajedno sa režiserom Leosom Karaksom napisali scenario za film "Annette" i uradili svu muziku za njega. 

Braća Mael su u saopštenju za javnost zajedno rekla: „Smešno kako stvari funkcionišu! Jedan od najupečatljivijih perioda za Sparks, onaj koji je zauvek učvrstio naš odnos sa Ujedinjenim Kraljevstvom i koji je također izložio Sparks široj publici širom sveta, bila je era Island Recordsa iz 70-ih. Chris Blackwell, Muff Winwood i Co. su dali all-in na našem albumu, "Kimono My House", i objavili zaista nekonvencionalan prvi singl, “This Town Ain’t Big Enough For Both of Us”. Njihovo (i naše) uverenje se pokazalo ispravnim: da u pop muzici ima mesta i za smelu kreativnost i za komercijalnost. I evo nas 2023. godine, skoro 50 godina kasnije, ponovo potpisujemo ugovor sa Island Records-om, ponovo sa albumom za koji svi smatramo da je hrabar i beskompromisan kao bilo šta što smo radili tada, ili kad smo već kod toga, bilo kada tokom naše karijere. Sretni smo što smo se nakon toliko vremena ponovo povezali sa Islandom, deleći isti duh avanture koji smo svi imali davno, ali sada našim novim albumom, "The Girl Is Crying In Her Latte.”

Louis Bloom, predsednik Islanda, rekao je ovo: „Sparks su oduvijek bili jedna od najoriginalnijih, revolucionarnih i najkreativnijih grupa u popu i njihova dugovečnost se delom svodi na njihovu sposobnost da se stalno iznova osmišljavaju. Čast je i uzbuđenje što su se Sparks vratili na  Island. Sledeće godine će se navršiti 50 godina otkako je Island objavio 'Kimono My House.' Taj album je zvučao kao da dolazi iz budućnosti i još jednom sa "The Girl Is Crying In Her Latte", Ron & Russell su stvorili pop remek-delo koje zvuči kao nijedno drugo.“

Menadžer benda Sue Harris je dodala: „Nivoi interesovanja za Sparks, širom sveta, nikada nisu bili tako visoki. Delomično je to zbog izdanja dokumentarnog filma o njima i filma "Annette"  ali i zbog njihove naizgled neiscrpne kreativnosti i  napornog rada. Svaki album je ambiciozniji, svaka turneja veća i dalekosežnija. Bilo je važno partnerstvo sa izdavačkom kućom koja bi mogla da parira ambicijama benda na globalnom nivou.”