Sleaford Mods najavili novi album i podelili video za pesmu "UK GRIM"

Britanski pank duo Sleaford Mods (Jason Williamson i Andrew Fearn) najavili su novi album, "UK GRIM", i podelili video za prvi singl, naslovnu pesmu "UK GRIM". "UK GRIM" bi trebao izaći 10. marta preko Rough Trade-a. Cold War Steve je režirao spot "UK GRIM", satiru aktuelne politike, kako u Engleskoj, tako i u ostatku svijeta. 

"UK GRIM" je nastavak na "Spare Ribs" iz 2021. Duo je počeo da radi na albumu 2021. godine tokom karantina zbog pandemije virusa COVID. Nakon toga nastavili su u redovnom radnom prostoru benda (JT Soars) i završili u Fearnovom domu. U saopštenju za javnost se kaže “COVID muka, život na mreži i iskustvo o tome kako muzička industrija funkcionira, sve je preklopljeno u album” i da bi “ovo još uvek mogla biti najbesnija ploča Sleaford Modsa do sada”.

Na albumu gostuje Florence Shaw iz benda Dry Cleaning na "Force 10 From Navarone" (koja deli svoje ime sa filmom sa tematikom Drugog svjetskog rata iz 1978. snimanog u Jugoslaviji sa Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi). “Ona me zaista podseća na rane stvari koje sam radio, baš na način na koji koristi jednu reč da prenese celu priču”, kaže Williamson o Florence Shaw.

Perry Farrell i Dave Navarro iz Jane's Addiction takođe gostuju na albumu, u pesmi "So Trendy",  za koju Williamson kaže da je "veoma oprezan prema... stvarno čudnoj numeri".

Sumirajući album i pristup umetnosti Sleaford Mods-a, Fearn kaže: „Ako tamo ima stvari, nastavit ćemo. To je kao ono što je Andy Warhol rekao – samo napravi to, nemoj previše razmišljati. Tada ćete ostvariti te konekcije.”

UK GRIM:
01) UK GRIM
02) D.I.Why
03) Force 10 From Navarone (feat. Florence Shaw)
04) Tilldipper
05) On The Ground
06) Right Wing Beast
07) Smash Each Other Up
08) Don
09) So Trendy (feat. Perry Farrell & Dave Navarro)
10) I Claudius
11) Pit 2 Pit
12) Apart From You
12) Tory Kong
14) Rhythms Of Class

Preporuka

share
share