Ako znamo da je podnaslov današnje epizode Flowers in December, onda je jasno zašto su zimske melodije okupirale ovonedeljni Gistro. Pored snežne melanholije Mazzy Star, ovaj decembarski dan čine toplijim Ričard Holi, Tauns Van Zant, Tortoise, Niko i Tom Vejts.
Naslov albuma nedelje je „Prisoner“ a u februaru će ga objaviti Rajan Adams. Slušamo prvi singl, verovatno buduću stadionsku himnu, kao i naslovnu pesmu koja zvuči kao da je Brus Springstin umešao prste. A onda slušamo i samog Springstina, u omiljenoj pesmi sa zimskog albuma „Nebraska“.   
Tu je drugi singl sa novog Flaming Lips albuma. Pesma „Sunrise“ zvuči kao da se mogla naći na albumu „Soft Bulletin“ i verovatno je nešto najpitkije što su Kojn i drugari snimili u poslednje vreme. 
Slušamo još novu The Sadies pesmu u kojoj gostuje Kurt Vajl, odnosno nešto sa stilski raznovrsnog debi izdanja Marije Uzbek. 
Prvi Gistro evergreen album je nastao 1981. u Jugoslaviji, a snimila ga je grupa KIM koju je predvodio Kire Mitrevski. Slušajući ovu odlično aranžiranu i produciranu pop/soul/fank ploču, imamo prilično jasnu sliku o životu u jednoj zemlji koje nema, iako ove pesme nemaju direktne veze sa tom zemljom. Savršena ploča za dugu vožnju sa dragim bićem. 
Drugi gistro evergreen je 1975. snimio Smoki Robinson. „Quiet Storm“ je idealan soul album za odmaranje ispod toplog ćebeta dok napolju šiba decembarski vetar. A možda baš taj vetar čujemo u naslovnoj pesmi ovog Robinsonovog soul/pop remek-dela.
Prozore okovane hladnoćom dočarava i klavir Ludovika Ajnaudija, a tu je i njegov nemački kolega Hauschka, koji je pesmu „Belgrade“ posvetio gradu u kome je održao par nezaboravnih koncerata. 
Čućete i odgovor na pitanje zašto je Gilijan Velč jedno od najvažnijih imena u savremenoj popularnoj muzici, a on traje tačno 4 minuta i 47 sekundi. 
Ted Lukas u „It is So Nice to Get Stoned“ predlaže idealno opuštanje posle napornog dana, a bečejski Svetionici severa povezuju sredinu decembra i leto. 
Slušamo još Slowdive, Lija Fildsa, Kendi Staton, odnosno jednu od dve pesme koje najviše volim od nemačke grupe Can.  
Ako niste sigurni gde cveta decembarsko cveće, zavirite u današnju Gistro epizodu. 
Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta 2015, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.
Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.