Silver Moth najavili debi album

Silver Moth je novi sedmočlani bend sa Stuartom Braithwaiteom (Mogwai). Najavili su svoj debitantski album "Black Bay" i podelili prvi singl "Mother Tongue". "Black Bay" bi trebao izaći 21. aprila preko Bella Uniona

Pored Braithwaitea, Silver Moth čine još Elisabeth Elektra, Evi Vine, Steven Hill, gitarista  Matthew Rochford (Abrasive Trees), Nick Hudson, bubnjar Ash Babb i violončelista Ben Roberts. Bend je nastao nakon nekog dopisivanja na Twitteru koje su dovele do  Zoom sastanaka i na kraju do snimanja u Black Bay studiju na škotskom ostrvu Lewis, gdje su radili sa producentom Peteom Fletcherom.

„Budući da se nismo poznavali pre nego što smo otišli u Black Bay“, kaže Elisabeth Elektra, „ušli smo u veoma intenzivan kreativni režim čim smo tamo stigli. Bili smo u balonu i bilo je mnogo kolektivne tuge, tako da je bilo kao ekspres lonac, ali mislim da je iz toga izašla neka prava lepota.”

„Znala sam sa svime u sebi da možemo da napravimo nešto moćno, lepo, nebesko i poletno“, kaže Evi Vine, „iako se nikada nismo sreli. Provodimo svoje živote u ponavljanju, okruženi sigurnošću. Važno je gurnuti po strani stvari za koje mislimo da razumijemo, jer kada to najmanje očekujemo, dolazi promjena i mi smo izgubljeni.”

Black Bay:
1. Henry
2. The Eternal
3. Mother Tongue
4. Gaelic Psalms
5. Hello Doom
6. Sedna

Preporuka