Sticajem čudesnih okolnosti, predmeti naših opsesija isplivljavaju u začaranom ritmu bez reda i pravila i sublimšu se rasprskani ko prozirni pupoljci mimoze po reverima osoba sa kojima se kao duhovi na brodovima, susrećemo u polu-snenim interakcijama stvarnosti, svako u svojoj boci, trudeći se da izdignemo se iznad jarbola sopstvenih ukotvljenih maketa.
Kada se čezne za daljinama, bez dodira aktiviraju se senzori na dah aveti - obličja hologramskih primesa, s' kojima iz jednog u drugi, pa do bezbrojnih vagona ispijene osetnosti, neretko u pokretu, neretko nehotice, skupa bivamo ubačeni.
Ovde konkretno, u skorašnjoj prepisci sa Mirkom, koja je počela rezimeom naslova koje listamo u zadnje vreme, nehotice ili ne, ali dodirnuo sam se i tema koja su kod nas nekolicine probudile usputnu znatiželju.
Smernice su jednostrane, ali ubačene u najmanje izlišan neophodan kontekst.
Više sam sklepao nego što sam iznedrio.
Esejistika je irelevantna za moja putovanja.
Ne dočarava najdoslednije ekspresije mojih unutrašnjih previranja.
Sve više je poistovećujem sa traćenjem.
Gubim fokus!
Drugačiji čestar raste pokraj moih stražarnica.
Ne želim da bežim i ne dam se prevariti, pa nikad ne smem da smetnem s' uma da sam mediokritet koji manipuliše jeftinim trikovima poetičnosti.
U takvom okolišu prisebne neugodnosti, znam da mi ne preostaje ništa drugo do da pokušam da prevaziđem sebe i utvrdim se na ivici bezdana ne skretajući pogled od zabiti, špilja i jaruga u kojima vrebaju vekovne nemani i zovu me.
Kako bih se održao budnim, spavam na prostorci od trnja i žeravice s' uzlavljem od pozornosti ka bespuću.
Hranim se zavodljivim demonima koji se hrane krvoždernim zverima koji se hrane svaštojedima koji se hrane otrovnicama i divljim jagodama.
Nemam resursa za rasipanje.
Nemam vremena za iscrpljivanje.
Svi izvori mojih stremljenja slivaju se u jednu reku.
Dok oklevam i čekam, vodopad je pojilište na kojem tolim žeđ.
Dole u uzburkanosti pronalazim odraz pravog sebe.
U muljave tišake ne pogleđujem.

Zato će u budućnosti biti manje ovakvih razmetanja...