Metz - Up on Gravity Hill [2024]

Metz
Up on Gravity Hill
Sub Pop / 2024

Kanadski noise rock bend Metz, osnovan je 2008. godine u Torontu, a čine ga Alex Edkins (vokal i gitara), Chris Slorach (bas gitara) i Hayden Menzies (bubnjevi). Njihov muzički stil karakteriše sirova energija, bučni gitarski rifovi i intenzivni vokali, što ih je svrstalo među najzanimljivije bendove u noise rock i post-hardcore žanrovima.

Njihov debi album iz 2012. godine naišao je na pozitivne kritike i postavio temelj za dalji razvoj benda. Od tada, Metz je objavio nekoliko studijskih albuma koji su postepeno proširili njihov muzički spektar, uključujući "II" (2015), "Strange Peace" (2017), i "Atlas Vending" (2020), koji pokazuju evoluciju zvuka i pomeranja žanrovskih granica i njihovog zvuka.

Na ovogodišnjem albumu "Up On Gravity Hill", Metz nastavljaju sa istraživanjem novih zvučnih teritorija. Produkcija Setha Manchestera donosi bogatiju i teksturiranu zvučnu paletu, dok bend zadržava svoj karakterističan teško distorziran gitarski zvuk. Album se sastoji od osam pesama koje kombinuju brutalnu energiju sa delikatnijim momentima, stvarajući balans između sirovog i sofisticiranog. Albumom "Up On Gravity Hill" bend je pokazao evoluciju i prilagođivanje svom muzičkog stila promjenjivim vremenima, donoseći dublje i složenije zvučne pejzaže​

Preporuka