Special Ops: Lioness [2023]

Special Ops: Lioness
Sezona 1
Paramount + / 2023
Režija: 
John Hillcoat, Anthony Byrne, Paul Cameron
Scenario: 
Taylor Sheridan
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski
7.5
7

Taylor Sheridan je veoma uposlen u poslednje vreme i to pre svega kao scenarista, mada ume on i da glumi, i pojavi se tu i tamo. Iza njega kao scenariste su filmovi „Siccario“, „Hell or High Water“, „Wind River“ i tv serije „Yellowstone“ i svi spin offovi iste, „Tulsa King“, „Mayor of Kingstown“ a sada smo imali prilike da gledamo još jednu tv seriju, u kojoj je on scenarista i kreator „Special Ops: Lioness“.

Ova serija inspirisana je istinitim programom CIA, gde su obučene agentice, ubacivali u lokalnu zajednicu na Bliskom Istoku, kako bi prikupljale podatke, pronalazile potencijalne mete itd. 

Okupio je Sheridan dobru glumačku ekipu koju predvode Zoa Saldana i Nicole Kidman, a tu su još i kanadska glumica Laysla De Oliveira, Jill Wagner, Dave Anable, Mike Kelly, Jenifer Ehle, Martin Donovam i Morgan Freeman.  I pored toga ne možemo se oteti utisku da smo ovo ostvarenje već gledali po ko zna koliko puta, jer filmova i tv serija sa ovom tematikom je zaista puno u poslednje dve decenije, uz jednu jedinu razliku, ovde su žene glavne.

Sheridan se naravno samo pridružio talasu ovakakvih ostvarenja kojih je Holivud pun poslednjih godina, i na kraju tu ne postoji nikakav problem, jer pre svega je je glumačka ekipa dobra, posebno  Zoa Saldana i Laysla De Oliveira.

Preporuka

share