Hogwarts Legacy: Čarobna epska avantura

Hogwarts Legacy
Avelanche Games / 2023
9.0
9

Bilo je samo pitanje vremena kada će unverzum koji je stvorila JK Rowling svojim romanima o mladom čarobnjaku Harry Poteru dobiti dostojnu video igru. Bilo je igara i u prošlosti, ali svet Harry Pottera zahtevao je jednu kvalitetnu RPG, open-world igru, i upravo su to i dobili u „Hogwarts Legacy“, iza koje stoji studio Avelanche Games.

Razvoj ove igre trajao je godinama, tačnije od 2017. godine, što za igru ovakvog kvaliteta i nije nešto neobično. Njen razvoj pratio je niz kontroverzi, koji nije imao ama baš nikakve veze sa razvojnim timom, ili sa svetom Harry Pottera, već sa raznim diluzijama samoporklamovanih „social justice warriora“ sa socijalnih mreža. Naime,  pojedini zaluđenici našli su se uvređeni pojedinim komentarima JK Rowlings, te su pokrenuli peticiju za bojkot ove video igre, a bilo je i onih koji su autorku optuživali za antisemitizam, jer su nekako sve gobline igri videli kao jevreje.

Naravno od svega ovoga nije bilo ama baš ništa, te je još jedno plastičn pokazano kako su sve te cancel-pc-sjw pojedinci potpuno beznačajni subjekti modernog sveta, ili bi ih bar tako trebalo posmatrati. Igra je za samo dve nedelje prodala 12 miliona kopija, zaradila preko 850 miliona dolara i potukla sve rekorde u gladanosti na Twich striming platformi.

Sve je ovo sa potpunim pravom, jer „Hogwars Legacy“ briljira u mnogo aspekata.