Fleishman Is in Trouble [2022]

Fleishman Is in Trouble
FX / Hulu / 2022
Režija: 
Shari Springer Berman, Robert Pulcini, Jonathan Dayton, Valerie Faris, Alice Wu
Scenario: 
Taffy Brodesser-Akner
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski
8.6
8

Fleishman is in Trouble“ je mešavina drame i blage komedije, scenariste Taffy Brodesser-Akner-a po njegovom istoimenom romanu objavljenom 2019.godine, gde su glavni junaci u svojim 40im, u periodu života kada ih opasno trese „kriza srednjih godina“.

Toby Flaishman (Jesse Eisenberg ) je novopečeni raspuštenik koji nakon gotovo 15 godina braka ponovo stupa u svet izlazaka, pronalaženja novih partnera i to uglavnom preko onih aplikacija za upoznavanje i taman počinje da se romansa vraća u njegov život, kada njegova bivša supruga Rachel (Claire Danes) ostvavlja njihovo dvoje dece u njegovom momačkom stanu i nestaje.

Toby sada mora da u isto vreme brine o dvoje dece, ide na posao (Toby je doktor, hepatolog u bolnici na Menhetnu), pokušava da koliko toliko ima bilo kakve romantičan veze, preispituje ceo svoj život, pokušavajući da pronađe trenutak kada je njegov na izgled savršen porodični život počeo da se urušava. I povrh svega toga, Njujork je u sred vrelog talasa, dok u novom Tobijevom stanu ne radi klima uređaj kao ni zavese za zaštitu od Sunca.

Ceo taj proces preturanja po prošlosti navodi Tobyja da ponovo stupi u kontakt sa dvoje najboljih prijatelja sa studija Libby (Lizzy Caplan) i Sethom (Adam Brody), sa kojima se nije čuo godinama.

Njima se Toby ispoveda, tačnije davi ih svojim ličnim problemima, i delom Tobyjevi problemi jesu u glavnom fokusu, ali paralelno pratimo i egzistencijalne krize drugo dvoje. Libby je u braku već dvanaest godina, ima tri deteta, prešla je četrdeset, napustila je posao kojim nije bila zadovoljna i već par godina je domaćica, što još više utiče na njenu psihu i samopouzdanje te čine je itekako nezadovoljnom svojim životom. Seth, broker na Wall Streetu, sa druge strane je večiti neženja, stalno u vezi sa nekom novom znatno mlađom devojkom.