Wet Leg - Wet Leg [2022]

Wet Leg
Wet Leg
Domino / 2022
8.9
9

Britanski duet Wet Leg koji čine Rhian Teasdale (glavni vokal, ritam gitara) i Hester Chambers (solo gitara i prateći vokal) objavile su debi album “Wet Leg” početkom aprila prošle godine.  Bend postoji od 2019. godine, čemu je prethodla decenija prijateljstva.

Njih dve su se upoznale na Univerzitetu na ostrvu Wight, gde i žive i gde su obe studirale na muzičkoj akademiji. Inače ostvo Wight nalazi se u kanalu Lamaš na par kilometara od engleske obale. Pre albuma objavile su nekoliko singlova tokom 2021. godine, kojima su privukle prilično pažnje publike.

Stoga je i izlazak njihovog debi aluma pratio pristojan hajp u britanskim medijima. Poznato je da britanski muzički portail i magazine zdušno podržavaju svoje umetnike, što jei sasvim normalna stvar, ali ponekad se desi da umeju da pomalo preteraju sa hvalospevima, te je i ovde postojala sumnja da li je čitav hajp opravdan ili su njih dve samo još jedan prosečan indie bend.

Nakon prvog slušanja ovog albuma imao sam utisak da se radi o dve tinejdžerke, kojima se posrećilo da naprave par simpatičnih pesama i ne puno više od toga. Takvi slučajevi na muzičkoj seni nisu retki, bendovi koji budu sasvim dobri na svom prvencu, steknu nekakvu medijsku pristunost, već sa drugim naprave neku potpunu splačinu koja odgovara trenutno aktuelnim trendovima.

Nakon  sumiranja prethodne muzičke godine sa par prijatelja, čijem muzičkom ukusu mogu da verujem, i činjenice da su svi spomenuli ovaj album kao jedan od boljih prošle godine, morao sam da mu dam još malo vremena i ubrzo sam shvatio svoju grešku, I zbog muzike, tako i zbog ubeđenja da su devojke tinejdžerke, dok su u stvarnosti gotovo na granici tridesetih, i bavile su se muzikom godinama pre ovog izdanja