IDLES - CRAWLER [2021]

IDLES
CRAWLER
Partisan Records / 2021
7.5
7

Potpuno je opravdano da bend ili muzičar želi da u onome što radi napreduje, eksperimentiše, razvija se. Svakako je mnogo bolje pokušati nešto novo, čak i po cenu neuspeha, negoli polako i sigurno bledeti do beznačajnosti. Sa druge strane, promena može razočarati fanove, a ipak vam ne prikupi novu publiku. IDLES su sa svojim četvrtim albumom "CRAWLER" preuzeli takav rizik.

IDLES su sa svojim trećim albumom „Ultra Mono“ dospeli na prvo mesto bitanske top liste. Promena u zvuku na albumu „CRAWLER“ je evidentna, što se moglo naslututi već angažovanjem američkog producenta Kenny Beatsa, koji je uglavnom radio sa hip hop muzičarima.

Prva pesma  „MTT 420 RR“ odlično ilustruje pomenute promene. Neočekivano spora pesma za dosadašnje standarde ovog benda. Pulsirajuća bas linija je podloga prigušenom vokalu Joe Talbota, minimalnim tonovima sintisajzera sa veoma malim uplivom bubnjeva.

„The Wheel“ bar na prvi utisak, mnogo više odgovara energiji koju slušaoc očekuje od ovog benda. Talbotov vokal je ponovo besan, ritam sekcija grmi. Ali gitara da gotovo nema nigde. Žestoki rifovi su ustupili mesto povremenoj gitarskoj buci ili nekim gitarskim nekordinisanim tonovima duboko u pozadini.

Preporuka

share

share