South Park: Post COVID [2021]

South Park: Post COVID
Comedy Central
Režija: 
Trey Parker
Scenario: 
Brian Graden/ Trey Parker/ Matt Stone
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Trej Parker i Met Stoun, tvorci serijala South Park su verovatno već nebrojeno puta bili u situaciji da finiširaju svoju animiranu odiseju, i zaključe sudbine svojih junaka zaglavljenih u četvrtom osnovne škole, po opštem shvatanju, a njihovom svakako, najnevinijem ljudskom ili dečijem dobu... ali nisu hteli, želeli, mogli dovoljno jako, jer ih je realni život svakodnevno inspirisao, da su se hteli nehteli pretvorili u proroke i vesnike nadolazećih nevolja, anticipirajući dešavanja mnogo pre no što će se ona dogoditi.

Kretanja u budućnost i prošlost im tokom ovih dvadeset i kusur godina nisu bila strana, ali nikada nisu pokušavali da definišu šta će se desiti sa Stenom i Kajlom, koji u pristojnom meri personifikuju njihova lična moralna i etička načela i stavove.

U najsvežijem South Park Post Covid specijalu Keni je preminuli naučnik, genije i prorok, Erik je konvertit u omraženu mu religiju, a Sten i Kajl su mizantropi, cinici, odnosno ljudi koji ni izbliza nisu ostvarili svoja životna očekivanja.

Stena Marša smo već videli u ovoj ulozi, kada mu se svaka izgovorena (folirantska) reč u životu ili radijskom prenosu bukvalno pretvorila u reč SHIT (prdež), što je kasnije dijagnostifikovano kao being a cynical asshole, nešto slično mu se dešava i kao odraslom čoveku, a s obzirom da je i Kajl u sličnom emotivnom limbu, čudi da nisu uspeli da sačuvaju prijateljstvo.

Pa ipak, na poziv Kajla, Sten se vraća u moderni South Park, kako bi istražili misteriju Kenijeve smrti i njegovih naučnih istraživanja.

Ovaj poslednji, dvodelni specijal sadrži taman onoliko humora koji je potreban fanovima serijala u sumornim vremenima, međutim, postoji kvalitativni disbalans između prvog i drugog dela, gde premotavanje i razrešenje misterije povratka u prošlost, odnosno finalna scena, nisu baš na efektivnom nivou Parkerovih i Stounovih standarda, što nikako ne znači da u njihovim rešenjima i zaključcima nema logike.

U nedostatku kratkih formi svaka nadahnutost Parkera i Stouna je dovoljna, zato i ovaj specijal ima preporuku.

Preporuka

share