Dating & New York [2021]

Dating & New York
MXN Entertainment
Režija: 
Jonah Feingold
Scenario: 
Jonah Feingold
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
6.5
6

Omiljana lokacija romantične komedije, Njujork, još jednom je inspriracija za rediteljski prvenac, ovog puta Džone Fajngolda (Jonah Feingold), koji u maniru Kad je Hari sreo Seli i Eni Hol miksu, svoj debi Dating & New York narativno vrti oko mladog milenijalskog para i njihovih prijatelja.

Majlo i Vendi se upoznaju putem izmišljene dejting aplikacije i stupaju u neku vrstu otvorene veze, gde se Majlo više vezuje za Vendi, nego što je to obrnut slučaj, što sledstveno vodi u komunikacione probleme, a ako se pritom doda da se njihovi, mnogo zanimljiviji prijatelji, na klik smuvaju i stupaju u ozbiljnu vezu, nad dvoje junaka visi mačeta proklete veze, barem sudeći prema uvodnoj naraciji filma.

Dating & New York ima zanimljive i duhovite dijaloge, koncizne obzervacije o stanju modernog Njujorka i problemima milenijalaca, ali u tom pokušaju da bude originalan i vudialenovski ciničan, gubi se konekcija između junaka i počinjemo vremenom da ne osećamo za njih, niti se stiče utisak da oni dišu dobro zajedno već nasuprot, zanimljiviji su odvojeno, a i kao takvi mnogo manje zabavni nego njihovi prijatelji i epizodni igrači.

Ako izuzmemo narativni aspekt, stilska rešenja, iako daleko od originalnih, jesu puna energičnih setpisova i kadrova u kojima poslovično dominiraju pozadine Njujorka, koje iako ne utiču preterano na fabulu svakako jesu ljubavno pismo Njujorku... šteta što je to pismo uvek zablurovano mastiljavim sentimentom.    

Preporuka