Good on Paper [2021]

Good on Paper
Netflix
Režija: 
Kimmy Gatewood
Scenario: 
Iliza Shlesinger
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Nema baš puno romatike u komediji koja barem nominalno slovi za romantičnu, a naslovom upravo asocira na stanje stvari koje formalno slovi za Good On Paper, što je praktična metafora za suštinsku katastrofu u realnosti.

Međutim, Iliza Šlezinger (Iliza Shlesinger) glumi stendaperku Andreu Singer, koja u početku voice-overom naglašava da je bila intrigirana, ali ne previše zainteresovana za nabacivanje izvesnog Denisa Kelija, navodno hedge-fund menadžera.

Ono što je u startu izgledalo kao prevara pretvoriće se u apsolutnu katastrofu za Andreu, gde će sumnjive stvari dobiti obličje unapred pripremane zavere da se njen život emotivno uništi od strane klasičnog filmskog sociopate, lika čija psihopatologija vuče korene u duboku prošlost.

Naravno, Good On Paper je primarno komedija, pa tako ovaj žanrovski krosover ostaje na nivou avanturističke catfish jurnjave, sa tvistovima na kraju usmerenim da pravda donekle bude zadovoljena za potrebe šireg auditorijuma, pa tako autorka Kimi Gejtvud (Kimmy Gatewood), negujući ženski rukopis, bira liniju manjeg otpora, iako joj je tematika filma svakako kontrovezna i uvek aktuelna.

Good On Paper nosi harizma i elegenacija Ilze Šlezinger, pa tako svaki narativni diskurs biva neutralisan modernim zahtevima komedije, gde se humor često oslanja na mentalnu snagu glumca da udahne svež vazduh u već viđene zaplete, a Šlezingerova to odlično radi.