The Morlocks - Bring On The Mesmeric Condition [2018]

The Morlocks
Bring On The Mesmeric Condition
Hound Gawd! Records / 2018
8.0
8

Leighton Koizumi, jedan od osnivača i pevač kalifornijskih garage revival veterana The Morlocks, uspeo je da okupi novu ekipu, sa kojom ispisuje još jedno poglavlje u burnoj istoriji ovog banda.

Iako aktivni u vreme garage rock revivala 80ih, The Morlocks su vremenom nestali sa radara javnosti.

Ovome su sigurno doprinele česte izmene postava, kao i činjenica da je Koizumi proveo početak milenijuma u zatvoru. Bez obzira na sve ove detalje, ostaje fakat da iza ovog imena stoji kvalitet, na tragu The Fuzztonesa, Cynicsa ili Lyresa.

 

Osam godina nakon objavljivanja albuma sa obradama The Morlocks Play Chess, Koizumi se preselio u Düsseldorf, gde je okupio surovu fuzz ekipu : Roba Louwersa na bubnjevima (Fuzztones, Q-65, Link Wray), Olivera Pilsnera na basu (Fuzztones, Cheeks, Montesas, Magnificent Brotherhood), Bernadette (Sonny Vincent, Humpers) i Marcella Salisa na gitarama (Gravedigger V, Hangee V).

Kada se uzme u obzir činjenica da je ploču miksovao legendarni Jim Diamond, koji je kao vlasnik Ghetto Recordersa i producent pomogao u karijeri bendovima kao što su The Dirtbombs (čiji je bio i član), The Fleshtones, Electric Six, Left Lane Cruiser, The Legendary Tigerman, The Gore Gore Girls, The Mooney Suzuki, The Compulsive Gamblers, The White Stripes, Archie and the Bunkers itd..., jasno je da Bring On The Mesmeric Condition napada sa pozicije teške artiljerije.

Čim krenu prvi taktovi "Bothering Me", oseća se udar prljavog rock 'n' rolla i proto-punka 70ih. “Heart of Darkness” i “High Tide Killer” imaju mračniji goth-folk vajb, dok su “We Can Get Together” i “Easy Action” nalik na garage klasike. Na "Time To Move“ Leigton zvuči kao Iggy, dok je „One Foot In The Grave“ kao sa repertoara New York Dollsa. Kao bonus, LP zatvara obrada 13th Floor Elevatorsa.

The Morlocks ne pokušavaju da se vrate u prošlost i da bunare po uspomenama i propuštenim šansama, ovo izdanje nosi drugačiju karmu. Bring On The Mesmeric Condition je sveži početak na putu ka dnu, još jedan trijumf na podijumu, još jedna još jedna tura pred fajront.

 

Preporuka

share

share