Tommy and the Commies - Here Come... [2018]

Tommy and the Commies
Here Come...
Slovenly Recordings / 2018
7
7

Mlađahni Tomica (Tommy Commy) je, u pokušaju da promoviše svoj materijal, morao da ščepa Jeffa Houlea za vreme punk svirke i da ga odvuče u WC, kako bi mu pustio svoj neslušljivi demo na telefonu. Obzirom da je iskusniji Houle već solo objavljivao svoje podrumske snimke pod imenom Strange Attractor, imao je sposobnost da prepozna potencijal inače slabog materijala i odmah shvatio da u buduću priču mora da uključi i svog brata Mitcha, koji je član power-pop ekipe Statues. Nakon prve probe nastali su Tommy and the Commies, čije se rokanje pojavilo na radaru punk, garage i rock’n’roll etikete Slovenly Recordings, koja ih je pridodala svom elitnom klubu izvođača.

Pravo iz Sudburyja, Ontario, CA (nada), stiže adekvatno nazvani prvenac Here come... Tommy and the Commies! Poput mačora iz svingerskog Londona, ovaj trojac kida svojim mod-punk huliganskim ludilom već od prve stvari „Devices“. Power-pop elementi na „Straight Jackin“, kao i zarazne melodije na “Permanent Fixture” i “Suckin’ In Your 20’s” ističu se na kratkih 16 minuta koliko ovaj debi LP traje, u proseku dva minuta po pesmi. Kratko i slatko.

Here Come… je dokaz da klasičan punk iz 70ih, nalik na The Buzzcocks ili The Jam može da odlično zvuči i u 2018. godini. Plus vremenski format u skladu sa pažnjom milenijalsa.

Preporuka

share