Archie and the Bunkers – Songs From the Lodge [2018]

Archie and the Bunkers
Songs From the Lodge
Dirty Water Records / 2018
8.1
8

Nakon senzacije koju si izazvali svojim debijem, istoimenim Archie and the Bunkers iz 2015. godine, braća Emmett i Cullen 0’Connor su ogroman deo svoga vremena proveli na turnejama po Sjedinjenim Državama i Evropi. Iako rastrzani između kontinenata, zahvaljujući vremenu provedenom na binama širom sveta, uspeli su u međuvremenu da izdaju EPje za renomirane kuće In The Red, Third Man Records i Norton Records. Nakon zajedničkih nastupa sa veličinama, kao što su Iggy Pop, The Sonics, Echo and the Bunnymen, The Black Lips i Thee Oh Sees, momci su rešili da naprave kratku pauzu i da u miru snime svoj drugi LP Songs From the Lodge, koji je izašao 20. aprila za Dirty Water Records.

Album otvara nadrndana „Bill’s Bad Day“, čijih osamdeset frenetičnih sekundi, zvuče kao ponedeljak ujutro Hasila Adkinsa 50ih godina prošlog veka. „You’re My Pacemaker“ je melodičnija, raspevana romantična garage limunadica, za razliku od psychobilične „She’s A Rockin’ Machine“, koja zvuči poput benda The Gun Club u najboljim danima. „Fire Walk With Me“ je prava oda Lauri Palmer i prava je šteta što se braća nisu našla na bini ozloglašenog lokala The Roadhouse u poslednjoj sezoni Twin Peaksa. „Laura“ je još jedna srceparajuća priča koje se momci ne stide, ali zato nakon nje praše na „Lost In Today“ i „Midnight Attraction“   Za kraj je ostavljena prava poslastica, obrada pesme „122 Hours Of Fear“ benda The Screamers.

Zvuk koji AatB dobija korišćenjem organe je definitivno jedinstven i ima vintage proto-punk šmek, sa jasnim uticajem bendova kao što su Suicide, The Stooges, The Dead Boys i The Screamers. Sa druge strane njihova energija je na tragu The Stranglersa i The Crampsa. Na ovim talasima momci nastavljaju u pravom smeru, samo trebaju da se drže kursa… HI-FI Organ Punk za 21. Vek!