ANMLS - ANMLS [2018]

ANMLS
ANMLS
Slovenly Recordings / Algo Records /2018
8.3
8

U svetlu trenutnih događanja u svetu, moglo bi se reći da je muzička scena uglavnom nezainteresovana za sučeljavanje sa problemima u kojima se naša planeta nalazi. Ima tu i tamo angažovanih pokušaja, koji sa salonske distance osuđuju ili ismevaju aktuelne nepravde, ali ostaje činjenica da je taj diskurs jedan od nepopularnijih koji mladi, neostvareni umetnik može da zauzme. 

Direktno iz Santiaga, prestonice Chilea, dolaze nam ANMLS, četvorka spremna da u maniru punk/HC sastava iz 80ih, kao to su Black Flag, Minor Threat i Eskorbuto, izbace iz sebe sve ono što ih pritiska i tišti, kao i da nateraju publiku da pogleda u oči surovoj realnosti.

Celokupni debi album ANMLS je na španskom jeziku i traje ispod pola sata. Većina pesama traje u proseku oko dva minuta, to su brze garage-punk socialno i politički angažovane pesme sa tvrdim porukama. Oni sami sumiraju svoje stavove rečima: “Contra el abuso contra todos”/"Protiv zloupotrebe, protiv svih".

"Mierda" je stvar koja predstavlja kulminaciju nezadovoljstva i frustracija. U trajanju od preko šest minuta, preko razarjućeg, brutalnog ritma ide urlik "La gente come mierda"/"Ljudi jedu govna".  Odmah nakon nje je pesma "Odio"/"Mržnja". 

ANMLS je snimljen i miksan od strane Ismaela Palme and Hernána Godasa u Estudio Par. Master je odradio Tim Warren iz Slovenly Recordingsa (Algo Records 2017).

Gato, Pato, Chichi i Dino će vas udariti u glavu i zakucati za patos. Kakva je reakcija? Hoćete li nastaviti da jedete govna?

Preporuka