The Big Sick [2017]

The Big Sick
Apatow Productions, FilmNation Entertainment, Story Ink
Režija: 
Michael Showalter
Scenario: 
Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English | Urdu
8.0
8

The Big Sick je prilično osvežavajuća drama, koja ponovo baca svetlo na problem ostvarivanja suvisle veze u etnički i rasno mešovitoj sredini, u kojoj i dalje dominiraju tradicionalne i konzervativne vrednosti.

Veza između neobičnog Pakistanca i sasvim obične i krajnje simpatične Amerikanke sličnih životnih uverenja i pogleda na svet, biće bačena na test nakon saznanja da naizgled liberalni Azijat (stand-up komičar), nažalost ima pregršt problema vezanih za tradicionalno poimanje braka u okvirima njegove muslimanske porodice.

Njegov život i stavovi jesu u suprotnosti sa konzervativnim vrednostima muslimanske porodice, ali ga ljubav prema roditeljima i bratu sprečava da problemu ozbiljnije pristupi, sve dok ne nastane, igrom nesrećnih okolnosti, situacija koja će mu iz temelja uzdrmati život.

Reditelj Majkl Šouvolter (Michael Showalter) nam vrlo kreativno tretirajući fabulu donosi zanimljivu (na momente i emotivno nabijenu) priču, u kojoj od polovine filma glumačku palicu preuzimaju veterani Holi Hanter i Raj Romano, dajući svoja najbolja ostvarenja unazad nekoliko godina.

Specifičnu težinu filmu daje i činjenica da je baziran na istinitim događajima (stvarno istinitim), tako da ova simpatična dramedija slovi za jedan od najuspešnijih filmova prethodne godine.