Faster, Pussycat! Kill! Kill! [1965]

Faster, Pussycat! Kill! Kill!
RM International
Režija: 
Russ Meyer
Scenario: 
Russ Meyer, Jackie Moran
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
engleski
8.8
8

U neodređenom vremenskom okviru, koji može biti i neka postapokalitička distopija, u sred pustinje mladi par susreće tri striptizete koje se zabavljaju vozeći brzo svoj robusni auto. Mladić, onako naivan i zelen, prihvata izazov za trku misleći da će lako izdominirati svojim nepoznatim protivnicama. Napravio je smrtnu grešku i sada zapaljiva i kritična trojka kreće dalje u svoj pohod opasne adrenalinske zabave. Dolaze do male i zavučene farme gde žive neki čudni karakteri i sve kreće da se lagano raspada. 

Da, zaplet je totalno jednostavan i trivijalan, prazan i tanak ali sve to postaje totalno nebitno u nastavku jer magnet koji vas privlači potiče iz sasvim drugog izvora. 

Možda nije loše upoznati se bar malo sa delima autora ovog filma, Rasa Mejera (Russ Meyer), sa njegovom energijom koja se emituje u velikim količinama iz svakog njegovog dela i zbog ultimativnog totema lošim momcima i devojkama. Kao i uvek, koga interesuje "pozadina" gospodina Mejera, može je pogledati na internetu i upoznati se sa svetom u kome njegova dela obitavaju. 

Veza sa modernom kinematografijom postoji, Tarantino je npr. napravio svojevrstan omaž ovom filmu u svom radu, najvećim delom u “Death Proof”. Vrela kalifornijska pustinja, brza kola, seksi ribe,nasilje i krvava ubistva.