Real Estate podelili pesmu "The Main Thing"

Real Estate su objavili novi album The Main Thing, juče, 28.februara za izdavačku kuću Domino. Sa ovog albuma već su podelili video za prvi singl "Paper Cup", na kome gostuje Amelia Meath (Sylvan Esso). Sada su podelili naslovnu numeru "The Main Thing".

Trenutna postavu benda čine Martin CourtneyAlex BleekerJackson PollisMatthew Kallman, i Julian Lynch. Prethodni album In Mindobjavili su 2017.godine. Kevin McMahon koji je sa bendom sarađivao na albumu Daysproducirao je i The Main Thing. Album je snimljen tokom godine u studiju Marcata u državi Njujork. Video za pesmu "Paper Cup" režirao je Nick Roney.

Courtney je o pesmi "The Main Thing" izjavio "Ova pesma je moj pokušaj da napišem ispirativnu himnu svakome ko je upao u egzistencijalnu krizu, posebno meni. Postavljao sam sebi mnogo nezgodnih pitanja tokom rada na ovom albumu. Pitao sam se da li je biti umetnik sebično i neogovorno, posebno u svetu kakav je danas, posebno ako ste roditelj malog deteta. Ovo je poslednja pesam koju sam napisao za ovaj album, i mislim da najbolje pokazuje gde vidim sebe na kraju jedno veoma dugog i veoma zahtevnog procesa."

Bleaker je dodao o albumu "Otkrili smo da kroz brigu i pažnju koju smo uneli u ovaj album, stvaranje muzike koja dopire do drugih je naša katarza. Glavna stvar je da pratite svoj put inspiracije i nadate se da ćete inspirisati ljude oko sebe."