Public Service Broadcasting podelili video za pesmu "Lichtspiel III: Symphonie Diagonale"

Londonski bend Public Service Broadcasting podelio su video za novi singl "Lichtspiel III: Symphonie Diagonale". To je najnoviji singl koji je objavljen sa njihovog predstojećeg, četvrtog studijskog albuma pod nazivom "Bright Magic", koji bi trebao izaći 24. septembra na etiketi Play it Again Sam. Video spot sadrži snimke filma "Symphonie Diagonale" nemačkog redatelja Vikinga Eggelinga iz 1923.

Tri pesme "Lichtspiel" predstavljene na albumu bile su pod utjecajem nemačkih ekspresionističkih filmova s ​​početka 20. stoljeća. Član benda J. Willgoose, esq. govori o inspiraciji ovih filmova, posebno onog Eggelingova, u saopštenju za javnost: „Svi ovi filmovi su izvanredna, revolucionarna dela koja za mene utelovljuju ideju svetle magije, ali mislim da je "Symphonie Diagonale" Vikinga Eggelinga moja omiljena od tri o kojima smo pisali. Pesma je jadan klavir i sintisajzer koje odražava ono što sam video kao tužan, elegičan film. Zvuk je pod jakim utjecajem Vangelisa - paterni i svetlo u Eggelingovom delu podsećaju me na neke od neverovatnih produkcijskih rešenja "Blade Runner"-a (na primer čuveni balkon Frank-a Lloyd-a Wright-a i neke od neonskih slika), a tu je i prilično jasna linija od filma "Metropolis" Fritza Langa do filma Ridleyja Scotta. ”

Ranije objavljeni singlovi s albuma bili su “Blue Heaven” s Andreyom Casablancom i “People, Let's Dance” s EERA -om.  Aktuelni album benda "Every Valley" izašao je 2018. godine takođe na etiketi Play it Again Sam.

Bright Magic:
1. Der Sumpf (Sinfonie der Großstadt)
2. Im Licht
3. Der Rhythmus der Maschinen (feat. Blixa Bargeld)
4. People, Let’s Dance (feat. EERA)
5. Blue Heaven (feat. Andreya Casablanca)
6. Gib mir das Licht (feat. EERA)
7. The Visitor
8. Lichtspiel I: Opus
9. Lichtspiel II: Schwarz Weiss Grau
10. Lichtspiel III: Symphonie Diagonale
11. Ich und die Stadt (feat. Nina Hoss)

Preporuka

share