Prvi trejler za "Dune" je stigao

Prvi trejler za "Dune" jedan od najočekivanih filmova ove godine je konačno stigao. "Dune" je adaptacija klasika naučne fantastike, romana "Dina" Franka Herberta u režija Denisa Villeneuve-a. U glavnim ulogama su Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem, Rebecca Ferguson i Dave Bautista.

Legendarni Alejandro Jodorowski je počeo sa adaptracijom ovog romana tokom sedamdestih ali nakon što je potrošio nezapamćene količine novca na umentničku viziju koju je imao, ceo projekat je propao a da nije bio gotovo ni odmakao od početka. Jodorowski je nakon toga tvrdio da je taj roman jednostavno nemoguće kvalitetno ekranizovati a ostati veran literarnom originalu.

David Lynch je to pokušao 1984.godine sa već kultnim filmom naučne fantastike, koji pak tada i nije prošao najbolje. Kyle MacLachlan, koji je u toj verziji glumio Paula Artridesa smatra da je zbog kompleksnosti romana i likova najbolje rešenje za ekranizaciju jedna duga tv serija poput "Game of Thrones". Da li će Denis Villeneuve uspeti u onome u kojima su mnogi pre njega propali saznaćemo 18. decembra kada je zakazana premijere ovog filma, u slučaju da tada bioskopi još uvek budu radili, a svet bude postojao.

Preporuka

share

share