Preminuo Alan Arkin

Alan Arkin, glumac koji je osvojio Oskara za ulogu u filmu "Little Miss Sunshine", preminuo je u 89. godini, objavio je magazin "People".

Njegovu smrt su potvrdili njegovi sinovi Adam, Metju i Entoni, koji su zajedno dali izjavu u ime porodice: „Naš otac je bio jedinstveno talentovana sila prirode, i kao umetnik i kao čovek. Voljeni muž, otac, deda i pradeda, bio je obožavan i veoma će nam nedostajati“.

Arkin je glumio u "The Kominsky Method" za Netfliks zajedno sa Majklom Daglasom, zaradivši tako nominacije za Emi 2019. i 2020. i nominacije za Zlatni globus i Udruženje filmskih glumaca 2020. i 2021.U "Little Miss Sunshine" (2006), Arkin je igrao Edvina Huvera, dedu disfunkcionalne porodice. Njegova uloga, koja je trajala samo 14 minuta, donela mu je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu.

Arkin je maestralnu ulogu imao u političkoj drami "Argo", u režiji Bena Afleka 2012. To mu je donelo četvrtu nominaciju za Oskara.

Glumio je iskusnog producenta Lestera Sigela, čiji je oštar smisao za humor i zajedljivo izvođenje reči osvojilo publiku. Njegov sin Adam Arkin (66) je takođe poznati glumac i reditelj koji je glumio u TV hitovima, uključujući "Čikago Hope", "8 jednostavnih pravila" i "Sinovi anarhije".

Alan Arkin je rođen u Bruklinu, Njujork, 26. marta 1934. godine. Njegova porodica se preselila u Los Anđeles tokom njegovog detinjstva.

Preporuka

share

share