Pottery podelili novu pesmu

 

Montrealski bend Pottery podelili su novu pesmu „Hot Heater“. To je četvrti singl s predstojećeg debitantskog albuma ovog benda  Welcome to Bobby's Motel, koji treba izaći 26. juna za etiketu Partisan. 

Bend je izjavio o pesmi  „Hot Heate": „Iako na ovom mestu postoje nagovještaji o okolišnim temama, uglavnom smo želeli napraviti disko pesmu koja zvuči robotski, nešto što se može lako pevati. Austina je u početku zaista zanimala vrućina kao muzički koncept / osećaj - neki od ranih naslova albuma koje smo bacili bili su Hot Hot Hot i Sun Fever - a na albumu postoji gomila drugih toplotnih referenci [pogledajte prethodni singl 'Hot Like Jungle ']. U studiju bi se šalio oko nas i urlao na nas poput „neka nam bude vruće!“ Neposredno pre snimanja. Mnogo toga se nije zu potpunosti uklopilo, ali nešto jeste kao ova pesma. "

Welcome to Bobby’s Motel producirao je Jonathan Schenke (Parquet Courts, Snail Mail) i snimljen u Breakglass studiju u Montrealu. Ova post-punk pop grupa išla je na turneje sa Parque Courts, Thee Oh Sees, Viagra Boys i Fontaines D.C., a svirali su na nekoliko festivala, uključujući Green Man i SXSW. Ovi nastupi uglavnom su sadržavali pesme sa njihovog EP-a No. 1. Njihov prvi LP ističe fiktivnog lika po imenu Bobby i motel kojim on upravlja. Bobby u svojoj srži je figurativno utelovljenje Pottery kao cjeline, ali više od toga, da je on svačiji čovjek, momak kojeg svi znamo i na neki način jesmo i sami taj momak, a njegov motel je najznačajnijai nered života, koju svi volimo mrziti i često mrzimo voleti. Bend čine Paul Jacobs, Jacob Shepansky, Austin Boylan, Tom Gould i Peter Baylis.

Preporuka