Pogledajte:Future Islands - Born in a War

Future Islands najavili su sredinom avgusta novi album "As Long As You" i tom prilikom podelili video za pesmu, "Thrill". "As Long As You" izlazi 9. oktobra za izdavačku kuću 4AD

 

Sada su podelili video za pesmu "Born in a War", koja je kritika kapitalizama i vojne industrije. Američki umetnik Wayne White i njegov sin Woodrow White režirali su video. Bend je izjavio: „Prvi put smo se sreli s Wayneom Whiteom 2014. godine kako bismo razgovarali o saradnji na muzičkom spotu. Od tada želimo raditi s njim. Veoma smo srećni što smo napokon uspeli zajedno raditi na spotu za "Born in a War." Volimo lutke koje je stvorio i njegovu jedinstvenu interpretaciju pesme. "

Na albumu "As Long As You" nalazi se i pesma  "For Sure", za koju je bend podelio video jula meseca i na kojoj je prateće vokale pevala Jenn Wasner iz Wye Oak i Flock of Dimes.  

Postavu benda čine Samuel T. Herring (vokal), John Gerrit Welmers (klavijature) i William Cashion (bas), a zvanično im se pridružio dugogodišnji bubnjar Michael Lowry (koji je takođe dao doprinos pisanju stihova).

Bend je koproducirao album s inženjerom Steveom Wrightom, snimajući ga u svom  Wrightway Studios u Baltimoreu. Herring je režirao i glumio u video spotu za pesmu "Thrill".

Preporuka