Pogledajte: The Weather Station - Atlantic

The Weather Station (projekat pevačice / kantautorke Tamare Linderman iz Toronta) objavljuje novi album, Ignorance, 5. februara za etiketu Fat Possum. Sada je podelila video koji je sama režirala za pesmu, "Atlantic".

Linderman je izjavila o pesmi: „Pokušavajući uhvatiti nešto od emocija koji mislim da svi osećamo, osećaja straha, čak i u lepim trenucima, čak i kad ste malo pijani na morskoj litici gledate kako sunce zalazi dok morske ptice lete oko vas; taj osjećaj nestajanja je i dalje prisutan, onaj osećaj straha, saznanja da je sve što vidite u opasnosti. Osećam se kao da pola svog života radim na tome da pokušavam ostati pozitivna. Cela moja generacija zna. Ali ako sada uopšte provodite vreme čitajući o klimatskoj situaciji, pozitivnost i lakoća vam više nisu u potpunosti dostupni; morate pronaći nove načine postojanja i gledanja, čak i samo da biste gledali zalazak sunca. Pokušavala sam naterati bend da jednostavno poludi i oni su to učinili. Ovo je ono zbog čega me muzika zaista čini da vidim to mesto u svojim mislima; flauta i gitara se jure, vrteći se poput ptica, bubnjevi su kao litice; Obožavam bend na ovoj pesmi. ”

Na albumu Ignorance je i pesma  "Robber", koju je bend podelio u oktobru, kao i pesma "Tried to Tell You". Ignorance je nastavak hvaljenog istoimenog i samoproduciranog četvrtog albuma The Weather Station objavljenog 2017. u izdanju Paradise of Bachelors. U prethodnom saopštenju za štampu, Linderman je izjavila da je album izgrađen u ritmu. „Vijela sam kako je bilo manje emocija u ritmu, što je više bilo prostora za emocije u ostatku muzike, to sam više glasa imala“, kaže ona. Linderman, koja na albumu svira gitaru i klavir, u tome su pomogli bubnjar Kieran Adams (DIANA), basista Ben Whiteley, perkucionista Philippe Melanson (Bernice), saksofonista Brodie West (The Ex), flautista Ryan Driver (Eric Chenaux) , klavijaturista Johnny Spence (Tegan and Sara) i gitaristkinja Christine Bougie (Bahami). Linderman je koproducirala Ignorance sa Marcusom Paquinom, koji je takođe uradio miks albuma.

Preporuka

share