Pogledajte: Travis - The Only Thing

Škotski bend Travis napravili su uspeh na muzičkoj sceni krajem 1990-ih sa par dobro prihvaćenih albuma - Good Feeling (1997). i album The Man Who (1999). godine. Bend je izdao još šest albuma u ovom veku, ali ni jedan nije bio blizu uspeha pomenuta dva. Sredinom juna najavili su novi album, 10 songs koji izlazi 9.oktobra za izdavačku kuću BMG. Takođe su podelili pesme  "A Ghost". i "Valentine".

Sada su podelili video za pesmu "The Only Thing" na kojoj gostuje Susanne Hoffs (Bangles). Healy je pesmu napisao za duet. Hoff je izjavila "Jednog dana, zamolio me je da pevam s njim i bez oklevanja sam prihvatila. Pojavio se na mom pragu sa svojom snimkom i snimili smo moj vokal u dnevnoj sobi. Suradnja s Franom i bendom bilo je čisto zadovoljstvo. "

Iako video izgleda prilično jednostavan za snimanje, zapravo je bilo suprotno. "Ovo je definitivno moj Covideo", izjavio je Healy u saopštenju za javnost. „Jedan od glavnih preduslova bio je nekako nas sve dovesti na istu scenu i pokušati uhvatiti spontanost dueta dok su izvođači na različitim lokacijama. Pre snimanja, poslao bih Susanni video odličnog dueta. ‘Summer Wine,’ ‘I Got You Babe,’ ‘Islands in the Stream.’ . Angažovao sam malu filmsku ekipu i nagovorio Glasgow's Theatre Royal da nam otvori vrata. Režirao sam daljinski, preko tri telefona. Jedan u uhu DP-a, jedan FaceTime na monitoru i jedan iPhone s bendom. Bilo je toliko puno pokretnih delova. Čudo je da smo uopšte uspeli i da je sve ispalo odlično. "

10 songs je prvi album benda u poslednje četiri godine,još od albuma Everything At Once iz 2016. godine, ujedno je i deveti studijski album benda. Healy je koproducirao album sa Robinom Bayntonom (ColdplayFlorence & The Machine), a snimljen je u RAK Studios krajem 2019. i početkom 2020. Na albumu gostuju Jason Lytle (Grandaddy), na sintisajzeru, Greg Leisz (BeckBruce Springsteen) na lap steel gitari i gostujući vokal Susanne Hoffs iz Banglesa na "The Only Thing."

Bend čine Fran Healy (gitara / vokal), Andy Dunlop (gitara), Dougie Payne (bas) i Neil Primrose (bubnjevi).