Pogledajte: Stella Donnelly - How Was Your Day?

Australijska muzičarka Stella Donnelly najavila je maja meseca novi album, "Flood", i tom prilikom podelila video za prvi singl "Lungs" a krajem juna i video za naslovnu pesmu. "Flood" bi trebao izaći 26. avgusta preko izdavačke kuće Secretly Canadian.

Sada je podelila video za treći singl, naslovnu pesmu “How Was Your Day?”. Videom su režirali zajedno Nick Mckk i Claire Giuffre​.

Donnelly je izjavila o pesmi: „Ovo je moj pokušaj da izgradim pesmu vrlo specifične dinamike između dvoje monogamnih osoba. Stihovi su samo isečci iz stvarnih razgovora, fragmenti onoga o čemu dvoje ljudi pričaju kada oboje znaju da treba da imaju pravi razgovor, ali nijedan ne želi da bude taj koji će to izneti. Ova pesma je izašla iz izolacije i videvši kako se mnogi prijatelji raskidaju ili vjenčaju.”

O video spotu kaže: „Ovaj video zaista dobro prikazuje koliko sam dosadna! Snimali smo ga sa suprotnih strana sveta što je bilo malo stresno, ali jako zabavno.”

Prijatelji Donelly-jeve iz detinjstva - sestre BillieNikki i Stevie Tanner - koreografirale su video. Oni vode Tanner Dance Academy. „One su utkali toliko lepote u svoju koreografiju, a takođe su dopustile plesačima da primene sopstveni pristup pokretima koji zaista blistaju na statičnim snimcima,“ izjavila je  Donnelly. “Grace Goodwin, koja je producirala, scenografirala i kostimirala spot, bila je sastavni deo stvaranja mog stilskog lika i stvaranja tačke razlike između njega i deteta u meni.”

"Flood" je  drugi album Stelle Donelly, debi album "Beware of the Dogs" objavila je 2019. Donnelly je zajedno sa svojim kolegama iz benda Jennifer Aslett, George Foster, Jack Gaby, i Marcel Tussie-jem napisala pesme, a u saopštenju za štampu se kaže da je proces „ponekad izgledao kao eksperimentalna igra u vrtiću“. Donnelly je koproducirala album zajedno s Annom Laverty i Jakeom Webbom iz benda Methyl Ethyl.

Album je delimično napisan tokom njenog boravka u prašumama australskog Bellingena, gdje je počela promatrati ptice. Tokom perioda pisanja novih pesama živjela je i u Fremantleu, Williamsu, Guildertonu, Margaret Riveru i Melbourneu i ukupno je napisala 43 nove pesme.

“Imala sam toliko prilika da pišem stvari na čudnim mestima,” kaže Donnelly. „Često nisam imala izbora gde se nalazim. Ne može se poreći da nemogućnost pristupa svojoj porodici sa zatvaranjem granica, zumira one delove vašeg života do kojih vam je stalo.”