Pogledajte: Stella Donnelly - Flood

Australijska muzičarka Stella Donnelly najavila je maja meseca novi album, "Flood", i tom prilikom podelila video za prvi singl "Lungs". "Flood" bi trebao izaći 26. avgusta preko izdavačke kuće Secretly Canadian.

Sada je podelila video za drugi singl, naslovnu pesmu “Flood”. Donnelly je režirala video zajedno s Nickom Mckkom i Grace Goodwin.

Donnelly je izjavila o pesmi “Flood” u saopštenju za javnost: “Ova pesma izgleda kao tužna mala avantura. Napisala sam je u mračnim dubinama zimskog zatvaranja u Melburnu gde je kiša padala bez prestanka nekoliko nedelja. Svi oko mene su padali u svoju verziju depresije u različito vreme. Osećala se kao poplava traume, ali u isto vreme, dobili smo priliku da se bavimo stvarima koje su nam bile smetnja pre pandemije.”

O video spotu ona kaže: „Ovaj klip je čista smešna igra, kao da idete u kuću bake i dede gde biste vi i vaši rođaci ušli u najrazrađenije filmske projekte. Stalno smo trčali po kući snimajući domaće filmove koji su pokušavali da reproduciraju druge filmove i slično ovom klipu ovde, uvek su završavali nekom manjom katastrofom. Sa ovim videom za 'Flood' napravili smo vrlo slab pokušaj da rekreiramo legendarni OK GO video klip za 'Here it Goes Again' i sjajno smo propali."

Prijatelji Donelly-jeve iz detinjstva - sestre BillieNikki i Stevie Tanner - koreografirale su video. Oni vode Tanner Dance Academy. „One su utkali toliko lepote u svoju koreografiju, a takođe su dopustile plesačima da primene sopstveni pristup pokretima koji zaista blistaju na statičnim snimcima,“ izjavila je  Donnelly. “Grace Goodwin, koja je producirala, scenografirala i kostimirala spot, bila je sastavni deo stvaranja mog stilskog lika i stvaranja tačke razlike između njega i deteta u meni.”

"Flood" je  drugi album Stelle Donelly, debi album "Beware of the Dogs" objavila je 2019. Donnelly je zajedno sa svojim kolegama iz benda Jennifer Aslett, George Foster, Jack Gaby, i Marcel Tussie-jem napisala pesme, a u saopštenju za štampu se kaže da je proces „ponekad izgledao kao eksperimentalna igra u vrtiću“. Donnelly je koproducirala album zajedno s Annom Laverty i Jakeom Webbom iz benda Methyl Ethyl.

Album je delimično napisan tokom njenog boravka u prašumama australskog Bellingena, gdje je počela promatrati ptice. Tokom perioda pisanja novih pesama živjela je i u Fremantleu, Williamsu, Guildertonu, Margaret Riveru i Melbourneu i ukupno je napisala 43 nove pesme.

“Imala sam toliko prilika da pišem stvari na čudnim mestima,” kaže Donnelly. „Često nisam imala izbora gde se nalazim. Ne može se poreći da nemogućnost pristupa svojoj porodici sa zatvaranjem granica, zumira one delove vašeg života do kojih vam je stalo.”

Preporuka

share

share