Pogledajte: Silverbacks - A Job Worth Something

Dablinski post-punk kvintet Silverbacks najavili su oktobra meseca  novi album, "Archive Material" i tom prilikom podelili video za naslovnu numeru"Archive Material" izlazi 21. januara 2022. na etiketi Full Time Hobby. Sada su podelili pesmu "A Job Worth Something".

Daniel O’Kelly je rekao ovo o pesmi „A Job Worth Something“: “Veći deo pandemije živeo sam sa svojom sestrom koja je zdravstveni radnik i radila je u COVID bolnici u St James u Dablinu . Nažalost, bio sam daleko heroja, pisajući dokumenta za kompaniju za osiguranje automobila."

“Ova pesma govori o osećaju stida zbog toga koliko su naši životi bili drugačiji u to vreme. Kada dođe do toga da svojim unucima ispričam kako je sve ovo bilo, priča ću im o svojim sestrama koje imaju važnije priče za podeliti.”

U bendu nastupaju Daniel O'Kelly (vokal/gitara), Kilian O'Kelly (gitara/vokal), Emma Hanlon (bas/vokal), Peadar Kearney (gitara) i Gary Wickham (bubnjevi).

Daniel O'Kelly je izjavio : “Inicijalna demo verzija je započela iz sempla bubnja uzetog s otvaranja 'Bonne Annee' Jean-Pierrea Massiere. i Gary je pesmi dao svoj uobičajeni ritam, pesma je postala puna Les Baxter egzotika. Prilikom pisanja stihova zamišljao sam gomilu državnih službenika u dubokom podzemlju svoje zgrade kako kopaju po arhivama. Kako se noć nastavlja, neobično ih uzbuđuje pristup koji imaju prema strogo tajnim podacima koje običan narod nikada ne vidi. ”

Album je snimljen u dablinskom Sonic studiju u novembru 2020. Basist Girl Band -a Daniel Fox producirao je prethodni album "Fad" i snimio novi album. Referentne tačke/uticaji koji se spominju u saopštenju za štampu uključuju Neil Young-aWeyes BloodBradford Cox i Cate Le BonTelevision i Gang of Four. Na albumu je i pesma "Wear My Medals" za koju je bend podelio video u septembru, kao i "Rolodex City" koju su podelili u novembru.