Pogledajte: Rastadroid - INTO THE FUTURE

Rastadroid je projekat Dejana Stanisavljevića, frontmena grupe Beograd, koja je pionirski radila elektronsku muziku na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kao i člana benda Auf Wiedersehen. Sada je objavio novi singl "INTO THE FUTURE", gde nam omogućuje da zavirimo u njegovu distopijsku viziju "svetle budućnosti".

Dejan je o novom poglavlju u svom stvaralaštvu rekao sledeće: „Muzika je uradjena u retro elektro maniru ali sa zvucima 21og veka. Ideja mi je bila da numera zvuči kao nikad objavljena Kraftwerk numera (koliko je to u mojoj moći naravno). Moj opus kao Rastadroid je različitih žanrova elektronske muzike ali sam ovu numeru odlučio da zvanično objavim kao "singl" jer u današnje vreme to podrazumeva i video, najčešće na YouTubeu.
Video spot je takodje moje kompletno autorsko delo, uradjeno u Unreal Game Engine 4, gde je ceo video spot renderovan u real timeu.
Obzirom da sam godinama radio za Electronic Arts (praveći kompjuterske igre kao lead animator, modelar, itd.) imam puno iskustva sa 3D programima, pa je ovaj video spot rezultat tog iskustva primenjen na video spot, koji zapravo predstavlja kratki muzički film tragikomičnog sadržaja sa nadrealnim krajem.“

Preporuka

share
share