Pogledajte prvi trejler za novu HBO seriju "Watchmen"

HBO je podelio prvi tizer za novu tv seriju u njihovoj produkciji "Watchmen". Ova tv serija zasnovana je na kultnom serijalu grafičkih novela iz DC Comics, koja je objavljena uperiodu od 1986 do 1987. Autor ove grafičke novele je Alan Moore dok je crtao Dave Gibbons. Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) je na čelu ekipe koja realizuje ovu tv seriju, koja ipak nije potpuna i verodostojna adaptacija grafičke novele, već je više smeštena u taj unoverzum i dešava se mnogo godina nakon one opisane u grafičkim novelama. 

"Watchmen" je več doživeo filmsku adaptaciju u odličnom filmu iz 2009.godine u režiji Zacha Snydera. U novoj tv seriji glumiće Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Jeremy Irons, Frances Fisher, Jean Smart i drugi.

Postoji mnogo stripova koji su obraživali ranju koja je prethodila ili sledila nakon one u originalnim grafičkim novelama ali ni jedna od tih epizoda nije bila delo Moora i Gibbonsa. Moore je poodavno razkinuo sve veze sa DC Comicsom zbog nesporazuma oko prava na intelektualnu svojinu.